Vinneren av omslagskonkurransen er kåret

Vinneren av Jan Mehlums omslagskonkurranse heter Susanne Kittelsen, er 34 år gammel og kommer fra Tønsberg. Hun får premien på 10 000 kroner og illustrasjonen hennes vil bli brukt på omslaget til En god sak som kommer til høsten. Susanne er for tiden på ferie i Frankrike, men ble utrolig glad da vi ringte og ga henne den gode nyheten.

Vi gratulerer Susanne!

Dette sier hun selv om bidraget sitt:

Jeg tok utgangspunkt i teksten og utdraget av boka på hjemmesiden. Oppgaveteksten var veldig fargerik, og fikk fram mange bilder hos meg.

Ansiktene i tegningen min er inspirert av: The best of-albumet til David Bowie, hvor hans ansikt har to forskjellige øyne og munn. Lynet i ansiktet til venstre er også typisk Bowie. Håret til personene flettes i hverandre, de har noe med hverandre å gjøre. De små illustrasjonene er hippie-inspirert. For å bryte opp det myke, satte jeg inn hus, som da er inspirert av beskrivelsen i oppgaveteksen: store penger, boligprosjekt.

Vi fikk inn 54 omslagsutkast fra hele landet, og det er tydelig at konkurransen har engasjert mange, alt fra skoleelever til grafiske designere. Vi i Publicom forlag vil gjerne rette en stor takk til alle som deltok! Det var veldig mye flott blant bidragene, og variasjonen var stor. Likevel var verken Jan Mehlum eller vi i forlaget i tvil om at Susanne skulle vinne. Vi liker streken og fargebruken og stopp opp-effekten dette coveret har, i tillegg til at illustrasjonen plukker opp mye innholdsmessig fra boka.
Ferdigstillelsen av både manus og omslag pågår i disse dager, og boka vil være i salg i slutten av august.

PUBLICOM forlag AS / Tlf: +47 33 03 69 10 / post@publicom.no / Prestegata 2, 3187 Horten / English version